Sömnens fyra faser

När vi lägger oss så upplever vi bara att vi är vakna eller har somnat, men vår sömn är mer kompicerad än så. Här går vi igenom sömnens olika faser och vad The Night göra för att stötta dessa och öka kvaliteten på din sömn:

N1 är den första fasen vi påbörjar våran sömn i, det är ett mellanläge av att vara vaken och att vara sovandes. Denna fas varar dock endast i några få minuter innan vi övergår till fas N2.

N2 är den vanligaste fasen vi sover i och täcker ca 45% av vår totala sömn. I denna fas sänks pulsen, hjärnan saktar ner och kroppstemperaturen sänks.

N3 också känt som djupsömn. I denna fas stärks immunförsvaret och läkning av kroppen sker. utan denna fas blir går vi miste om den största återhämtningen och vi vaknar utan att vara utvilade.

REM är våran drömfas. Här ökar hjärnans aktivitet i förhållande till dom andra faserna och drömmar sker. denna fas är viktig för kognitiva funktioner så som minne, inlärning och kreativitet.

Det är ingen tvekan att The Night kan underlätta insomning och förbättra sömnkvaliteten.

Med hjälp av gaba, magnesium, theanin och glycin snabbar vi på övergången mellan sömn faserna så att du snabbare når djupsömn och får en stabilare sömncykel.

Citrulin och glycin underlättar dessutom fas 2 (N2) genom att sänka kroppstemperaturen och sedan få en bättre djup sömn (N3).

För att sluta cirkeln med REM-sömn där våra drömmar sker så har The Night även kolin bitrat som har dokumenterat positiv effekt på våra drömmar och REM sömn. 

Vi önskar dig en god natts sömn och ett piggt uppvaknande!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar