Ingredienser

Ecklonia Cava: Kraftfull Antioxidant från brunalger utanför Japans kust. Listan på Ecklonia cavas fördelar är lång. Den har positiv påverkan på sömnen genom att öka blodcirkulation vilket hjälper oss reglera kroppstemperaturen som är avgörande för en god sömn. Den har även en positiv effekt på hjärnans GABA system.

Ref 1, Ref 2, Ref 3

Olivbladsextrakt: En antioxidant med flera egenskaper. I studier har man sett minskningar av stresshormonet kortisol, sänkt inflammation samt ökad insulinkänslighet. Olivbladsextrakt har även effekt på det cardiovaskulära systemet. Genom att främja en optimal cirkulation kan detta ämne skapa förutsättningar för en mer avslappnad kropp inför sömn.

 

GABANaturligt förekommande aminosyra som agerar som neurotransmittor i hjärnan. GABA verkar lugnande och avslappnande för en återhämtande sömn. Det är även den vanligaste hämmande signalsubstansen i centrala nervsystemet och bidrar till att lugna vår respons mot stress. 

Ref 1, Ref 2

Magnesium Bisglycinat: En av de mest biotillgängliga formerna av magnesium. Att öka ditt intag av magnesium genom mat eller kosttillskott kan hjälpa till att behandla sömnproblem och förbättra sömnkvaliteten genom att påskynda insomningen, förlänga sömncykeln och minska uppvakning nattetid.

Ref 1, Ref 2, Ref 3

 GlycinDen främsta aminosyran i collagen (Leder, bindväv, hår, hud etc.). Verkar lugnande på hjärnan och förbättrar sömnkvalitén genom att minska tiden till insomning samt hjälpa till med regleringen av kroppens kärntemperatur vilket har en mycket viktig roll i en god sömn. 

Ref 1, Ref 2, Ref 3, Ref 4

L-Theanin: Avslappnande aminosyra. Balanserande L-theanin är en aminosyra som finns främst i grönt och svart te och vissa svampar. L-theanins avslappnande effekt hjälper till vid insomningen och möjliggör en djupare sömn.

Ref 1, Ref 2, Ref 3

L-CitrulinHjälper blodkärl att slappna av och vidgas och stärker effekten av GABA. L-citrulin underlättar även regleringen av kroppstemperaturen som behöver sänkas för att sova optimalt.

 

Kolin Bitrat: Kolin är involverat i många olika processer, såsom cellstruktur och meddelandeförmedling, fett-transport samt metabolism, DNA-syntes och underhåll av nervsystemet. Kolin bitrat ökar acetylkolin i hjärnan, vilket leder till ökad REM-sömn och ökad chans att minnas drömmar. 

 

Näringsinformation, 1 skopa

Glycin.................................................5000 mg

GABA.................................................750 mg

L-Citrulin.............................................500 mg

Olivbladsextrakt..................................500 mg

Kolin bitrat.......................................... 500 mg

Magnesium bisglycinat........................500 mg

Ecklonia cava extrakt..........................100 mg

Theanin...............................................100 mg

20-40 doser/burk

Användning:

Blanda 1-2 skopor (10-20 g) i ett glas vatten 30 minuter innan läggdags. 

Smak: Citron

Bild på framställning av kosttillskott med naturliga ingredienser